Kékedi Levente

  1. Egyetemi órák (A1-A6)

A Nyíregyházi Egyetem Környezettudományi Intézetén a biológia oktatása évről-évre egyre színvonalasabb, korszerű, modern laboreszközök kerülnek beszerzése, amelyek az oktatók és a hallgatók munkáját is nagyban segítik.  A tananyagok hatékonyabb megértését segítő változatos laborgyakorlatokat az intézmény minden biológia szakos hallgatója szereti, segíti az előrehaladásunkat, élményszerűvé teszi a tanulást.

  • Élményközpont tanítás (B1-B5)

A nem régiben nyílt Élményközpont egy új perspektívából biztosít lehetőséget számotokra a természettudományos tantárgyak hatékonyabb tanulására, és azok megkedvelésére. A gyakorlatias, élményszerű oktatásra helyeződik a hangsúly, olyan eszközöket próbálhattok ki és olyan kísérleteket végezhettek itt, amelyekre a legtöbb általános és középiskolában a hagyományos órai kereteken belül sajnos nincs lehetőségetek. Ezen kívül, ha a természetismeretet/biológiát nem csak tanulni, de tanítani is szeretnéd a későbbiekben, tanárjelöltként is kipróbálhatod magadat, modern és hatékony pedagógiai módszereket alkalmazhatsz, rengeteg szakmai tapasztalatot szerezhetsz itt.

  • Kutatások és tudományos konferenciák (C1-C5)

A kötelező tantárgyak tanulása mellett kipróbálhatod magad a kutatás területén is, ebben készségesen támogat a Környezettudományi Intézet minden oktatója. Miért is hasznos ez neked? A kutatásod eredményeit a házi, országos tudományos, és egyéb más konferenciákon bemutathatod, különféle ösztöndíjakat pályázhatsz meg ezek által, növelheted a tudásod és tapasztalataid, új kapcsolatokra tehetsz szert, szakmai elismerést szerezhetsz, és nem mellesleg hatalmas sikerélményeket.

  • Sóstói erdő faültetés (D1-D11)

Egyetemünk rendszeresen bekapcsolódik a Sóstói erdő faültetési programjába, ezáltal évente többszáz különféle facsemetét ültetünk el, segítve az erdő megújulását és megóvását. Miért fontos ez? Egyrészt teszel valami jót a környezetedért, kikapcsolódhatsz, több időt tölthetsz a szabadban. Az erdő az egyetemen töltött éveidnek egy meghatározó helyszíne lesz. Nem csak az egyes tantárgyakkal kapcsolatos gyakorlatokat fogod itt végezni, hanem a barátokkal együtt számtalan közös program helyszíne lesz. Saját magadnak és az unokáidnak is létrehozol egy maradandó dolgot.

  • Terepgyakorlat (E1-E21)

A Nyíregyházi Egyetem falain belül zajló munkát a terepgyakorlatok egészítik ki, amelyek lehetőséget adnak az órákon tanult élővilág természetben való megcsodálására, és további hasznos, érdekes információk tanulására. Két 5-5 napos terepgyakorlat van, egyik az állatok, másik a növények témaköréhez kapcsolódik. A terepgyakorlatok programjai: túrák különféle vidékeken, Zempléni-hegységben, Hortobágyon, Bátorligeti őslápon….stb ezek élővilágának megismerése. Továbbá barlangászás, egy kis hegymászás, különféle vizes élőhelyek felderítése, tanulás játékos feladatok formájában, közös beszélgetések, sütés-főzés a szálláshelyen. Garantáltan az egyik legmaradandóbb emlékeid lesznek az egyetemi évekből.


Elérhetőség

Cím
4400 Nyíregyháza,
Sóstói út 31/b

Telefonszám
42/ 599-999

Keresés